Kuchár – kuchárka
750,00 €
Absolvent vzdelávacieho programu “Kuchár – kuchárka” má vedomosti a zručnosti z oblasti uplatňovania zásad hygieny, bezpečnosti pri práci, predpisov HACCP, vie odbornú terminológiu svojho odboru, ekonomické a právne aspekty podnikania. Pozná kalkulácie a výpočty množstva spotreby surovín, správne technologické postupy, potrebné suroviny a zariadenia potrebné pre prípravu pokrmov studenej a teplej kuchyne, techniky expedície a estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných príležitostiach.
Popis kurzu
Na uvedený rekvalifikačný kurz “Kuchár – kuchárka” bola udelená akreditácia akreditačnou komisiou Ministerstva školstva SR. Aktuálne platné podmienky pre otvorenie živnosti v tomto odbore je potrebné si preveriť na Živnostenskom úrade a Živnostenskej komore. Kurz organizujeme v spolupráci s V.A.J.A.K. s.r.o.
Profil absolventa
Absolvent vzdelávacieho programu má vedomosti a zručnosti z oblasti uplatňovania zásad hygieny, bezpečnosti pri práci, predpisov HACCP, vie odbornú terminológiu svojho odboru, ekonomické a právne aspekty podnikania. Pozná kalkulácie a výpočty množstva spotreby surovín, správne technologické postupy, potrebné suroviny a zariadenia potrebné pre prípravu pokrmov studenej a teplej kuchyne, techniky expedície a estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných príležitostiach.
Učebný plán:
Kuchár – kuchárka: základy práce vo výrobnom stredisku, príprava pokrmov studenej kuchyne, príprava pokrmov teplej kuchyne, príprava minútok, príprava pokrmov pre rýchle občerstvenie
Metódy výučby
- V teoretických témach výklad a precvičovanie.
- Praktické prebiehajú priamo v kuchyni a jedálni.
- Využíva sa ukážka a samostatná práca.
- Dôraz sa kladie predovšetkým na získanie praktických návykov a zručností.
Pomôcky a oblečenie ku kurzu
- technológia prípravy jedál (pracovné oblečenie kuchára – zdravotné topánky, kuchárska blúza, nohavice, zástera a čiapka, kuchársky nôž, utierka)
- stolovanie (pracovné oblečenie muži – biela košeľa, motýlik, čierne nohavice, čierne ponožky, čierne poltopánky a pracovné oblečenie pre ženy – biela blúzka, čelenka, čierna sukňa, zdravotné topánky) + čašnícky otvarák
Upozornenie
Pred nástupom na praktické vyučovanie je bezpodmienečne nutné odovzdať vyučujúcemu potvrdenie od lekára. To Vám vystaví Váš obvodný lekár na základe prehliadky.
Pozn.: v prípade záujmu je možné absolvovať počas kurzu školenie z hygieny a epidemiológie v cene 30,- € + poplatok v hodnote 50,- € potrebný na vystavenie preukazu. Cena tohto školenia nie je zahrnutá v cene kurzu. Po jeho absolvovaní získate osvedčenie o odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností.
Rozsah kurzu
500 hodín
Účastnícky poplatok
750,- EUR
Ukončenie kurzu
Záverečná skúška pozostávajúca z písomnej i praktickej časti. Samostatná príprava konkrétneho menu, prestieranie a obsluha pod dohľadom skúšobnej komisie. Absolvent rekvalifikačného kurzu akreditovaného MŠ SR získa osvedčenie s celoštátnou platnosťou pre výkon činnosti kuchár – kuchárka a čašník – servírka.
Forma štúdia:
Kurz otvárame:
Časový rozsah kurzu:
Kurz prebieha:
Námestie SNP 9
Trenčín
Pozvite aj svojich známych:
Cena kurzu:
750,00 €