Kuchár – kuchárka
750,00 €
Absolvent vzdelávacieho programu “Kuchár – kuchárka” má vedomosti a zručnosti z oblasti uplatňovania zásad hygieny, bezpečnosti pri práci, predpisov HACCP, vie odbornú terminológiu svojho odboru, ekonomické a právne aspekty podnikania. Pozná kalkulácie a výpočty množstva spotreby surovín, správne technologické postupy, potrebné suroviny a zariadenia potrebné pre prípravu pokrmov studenej a teplej kuchyne, techniky expedície a estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných príležitostiach.
Popis kurzu
Na uvedený vzdelávací program “Kuchár – kuchárka” bola udelená akreditácia akreditačnou komisiou Ministerstva školstva VVaŠ SR. Aktuálne platné podmienky pre otvorenie živnosti v tomto odbore je potrebné si preveriť na Živnostenskom úrade a Živnostenskej komore. Kurz organizujeme v spolupráci s V.A.J.A.K. s.r.o.
Profil absolventa
Absolvent vzdelávacieho programu má vedomosti a zručnosti z oblasti uplatňovania zásad hygieny, bezpečnosti pri práci, predpisov HACCP, vie odbornú terminológiu svojho odboru, ekonomické a právne aspekty podnikania. Pozná kalkulácie a výpočty množstva spotreby surovín, správne technologické postupy, potrebné suroviny a zariadenia potrebné pre prípravu pokrmov studenej a teplej kuchyne, techniky expedície a estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných príležitostiach.
Učebný plán:
Kuchár – kuchárka: základy práce vo výrobnom stredisku, príprava pokrmov studenej kuchyne, príprava pokrmov teplej kuchyne, príprava minútok, príprava pokrmov pre rýchle občerstvenie
Metódy výučby
- V teoretických témach výklad a precvičovanie.
- Praktické prebiehajú priamo v kuchyni a jedálni.
- Využíva sa ukážka a samostatná práca.
- Dôraz sa kladie predovšetkým na získanie praktických návykov a zručností.
Pomôcky a oblečenie ku kurzu
- technológia prípravy jedál (pracovné oblečenie kuchára – zdravotné topánky, kuchárska blúza, nohavice, zástera a čiapka, kuchársky nôž, utierka)
Upozornenie
Pred nástupom na praktické vyučovanie je bezpodmienečne nutné odovzdať vyučujúcemu potvrdenie od lekára. To Vám vystaví Váš obvodný lekár na základe prehliadky.
Rozsah kurzu
500 hodín
Účastnícky poplatok
750,- EUR
Ukončenie kurzu
Záverečná skúška pozostávajúca z písomného testu i praktickej časti. Samostatná príprava konkrétneho menu pod dohľadom skúšobnej komisie. Absolvent vzdelávacieho programu akreditovaného MŠ VVaŠ SR získa osvedčenie s celoštátnou platnosťou pre výkon činnosti kuchár – kuchárka.
Forma štúdia:
Kurz otvárame:
Časový rozsah kurzu:
Kurz prebieha:
Námestie SNP 9
Trenčín
Pozvite aj svojich známych:
Cena kurzu:
750,00 €